EOS Груп отбелязва за пореден път увеличение в приходите и печалбата

• Нови рекордни стойности по отношение на приходи и EBITDA
  • Сериозни инвестиции в изкупуване на вземания: поредна стъпка в посока позиционирането на EOS като глобален финансов инвеститор
  • „Планираме значително да разширим бизнеса ни с изкупуване на дългове, обезпечени с недвижими имоти, освен сделките с необезпечени вземания.“

Хамбург, Германия, 16 юли 2019 г. EOS Груп, със седалище в Хамбург, е увеличила прихода си за фискалната 2018/2019 г. с 2,3% – на 813,7 милиона евро. Печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) е нараснала на 283,6 милиона евро. С това международният доставчик на индивидуализирани финансови услуги, част от Otto Груп, отбелязва нов рекорд и по двата ключови показателя. Една от основните причини за положителното развитие е интензивното инвестиране в изкупуване на необезпечени и обезпечени портфейли. През изминалата финансова година EOS е инвестирала 668 милиона евро във вземания и недвижимо имущество и продължава все повече да се налага като глобален финансов инвеститор.

Вижте прегледа на ключовите показатели на EOS Group в нашия
онлайн годишен доклад.

Ще продължаваме усилено да инвестираме в изкупуване на вземания

„Доволен съм от изключително успешната финансова година“, споделя Клаус Енгбердинг, председател на борда на директорите на EOS Груп. „Постигнахме отлични нива както при оборота, така и при печалбата. Въпреки процеса по хармонизиране на фискалната година през предходната година* успяхме да увеличим приходите на EOS Груп. Това е ясен знак за устойчивото развитие на нашия бизнес“, каза Енгбердинг. „Планираме значително да разширим бизнеса ни с изкупуване на дългове, обезпечени с недвижими имоти, освен сделките с необезпечени вземания. С помощта на модерните технологии за обработка на бази данни, които ползваме, можем оптимално да оценяваме и обработваме вземанията – идеална основа за продължаващите инвестиции в изкупване на вземания в цял свят.“

*През отчетния период 2017-2018 г. около 30 дружества на EOS бяха включени с 14 вместо с 12 месеца в консолидираните финансови отчети към края на годината.

EOS Груп разполага с общо 60 дружества в 26 държави и има над 7 500 служители. Чрез партньорската си мрежа EOS предлага на своите около 20 000 клиенти интелигентни финансови услуги в 180 държави по света.

Повишаване на обемите от обезпечени вземания в Източна Европа

В Източна Европа EOS се радва на рекордни постижения. „Много се гордеем с резултата ни в Източна Европа за изминалата финансова година“, каза Марвин Рамке, член на борда на директорите на EOS Груп и отговорно лице за този регион. „При 203,2 милиона евро приходите надскачат миналогодишните с над 10%. Печалбата преди данъчно облагане е значително по-висока в сравнение с предходния отчетен период.“ И при двата ключови показателя EOS достига най-високото ниво за този регион до момента. „Отново успяхме да увеличим обема на инвестициите в портфейли с просрочени вземания. Миналогодишните нива бяха надхвърлени най-вече в Полша и Хърватска, но също така и в Русия и Словакия“, коментира Рамке. В частност е разширен обемът на инвестициите в обезпечени вземания, като в тази област EOS е активна в девет източноевропейски страни. В тази връзка Рамке допълва: „Продължаваме да виждаме големи възможности за растеж в този сегмент и планираме да разгърнем тази сфера на дейност във всичките ни офиси в Източна Европа.“

EOS в България

ЕОС Матрикс продължава да е на водещи позиции в България, като инвестира активно в обезпечени и необезпечени портфейли. „През последните две години реализирахме знакови не само за пазара в страната, но и за региона като цяло сделки – купихме най-големия потребителски портфейл с баланс от над 235 млн.евро и най-големия обезпечен портфейл, възлизащ на над 350 млн.евро“, посочва Райна Миткова, управител на ЕОС в България. „За нас това е атестат от страна на клиентите ни за професионализъм, доверие и стабилност. Ще продължим да работим в тази посока, посрещайки предизвикателствата, като развиваме технологиите си и автоматизираме процеси за по-добро и качествено обслужване.“

За EOS Груп

EOS Груп е водещ международен доставчик на индивидуализирани финансови услуги. В качеството си на експерт в оценяването и обработването на вземания EOS непрекъснато внедрява нови технологии, за да предложи на своите близо 20 000 клиенти в 26 държави финансова сигурност посредством интелигентни услуги. Основният фокус на компанията е изкупуване на портфейли с необезпечени и обезпечени вземания. В рамките на международната си партньорска мрежа и с над 7 500 служители в повече от 60 дъщерни дружества EOS Груп има достъп до ресурси в над 180 държави. Основните целеви сектори включват банки, дружества за комунални услуги, недвижими имоти и електронна търговия. EOS е част от Otto Груп.

Повече информация за EOS Груп може да намерите на: www.eos-solutions.com

За въпроси и допълнителна информация:

Дарина Тодорова, тел.: +359 2 976 08 00, e-mail: d.todorova@eos-matrix.bg;

Печат

НАСТРОЙКИ НА БИСКВИТКИТЕ

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси. Сами можете да решите дали искате да разрешите ползването на бисквитки за статистика, комфорт и маркетинг. Освен това можете да промените/оттеглите съгласието си по всяко време, като щракнете върху “Промяна на настройките за бисквитките” отдолу на сайта. Допълнителна информация можете да намерите в нашата "Декларация за поверителност”.

Необходими

Използваме необходими бисквитки. Тези бисквитки са необходими за работата и основните функции на уебсайта. В частност, те гарантират функциите за сигурността на уебсайта. Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Комфорт

Ако разрешите бисквитките за комфорт, ние сме в състояние да Ви предложим по-лесна употреба на сайта ни. Ако посетите отново сайта ни, за да ползвате услугите ни, той автоматично ще разпознае, че вече сте ни посещавали и въведените от Вас данни, както и зададените от Вас настройки ще бъдат автоматично разпознати, за да не се налага да ги повтаряте. Така например по този начин няма да се налага да въвеждате потребителските си данни всеки път, а ще можете да видите въведените вече от Вас данни следващия път, като посетите уебсайта. Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Статистика

Използваме статистически бисквитки, за да подобрим офертите си и да гарантираме, че дизайнът на уебсайта ни  е основан на нуждите Ви, както и за постоянната оптимизация на уебсайта ни.

За тази цел събираме анонимизирани данни за статистика и анализ, например за да установим трафика на сайта и поведението на потребителите и да адаптираме и подобрим съдържанието си и средата в уебсайта.

Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Маркетинг

Използваме маркетингови бисквитки, за да Ви предложим адекватно съдържание въз основа на Вашите интереси, когато посетите уебсайта ни.

Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.