Financial investor EOS gets another 'A' rating

гр. Хамбург, Германия, 02 юли 2020 г. – Euler Hermes Rating, една от водещите рейтингови агенции в Европа, отново оцени кредитния рейтинг на EOS Holding с “А”. EOS впечатли одиторите с изключително високото и стабилно ниво на приходите си и отличната си капиталова структура за 16 пореден път. Рейтинговата оценка подчертава най-вече дългогодишния опит на дружеството в оценката, изкупуването и събирането на необслужвани портфейли, лидерската му позиция на пазара в Германия, както силното и присъствие на EOS Груп на европейския пазар.

Ето какво поражда увереност: Въпреки кризата с коронавируса, Euler Hermes оценява финансовия риск за EOS като нисък. Макар че е възможно да има спад на оборота и печалбата в краткосрочен и средносрочен план, одиторите все пак очакват от добри до много добри нива на печалбите в дългосрочен план.

Устойчиви инвестиции в значителен мащаб

През изминалите няколко години EOS фокусирано разгърна дейността си на финансов инвеститор и успя да се наложи като пазарен лидер в изкупуването на пакети от просрочени кредити в редица държави. През фискалната 2019/20 г. компанията инвестира 651,3 милиона евро в необезпечени и обезпечени с имоти портфолиа.

„Искаме и занапред да продължим да правим значителни и устойчиви инвестиции в портфейли“ - посочи Юстус Хекинг-Велтман, финансов директор на EOS Груп. „В този смисъл е много важно разпределянето на риска между различните държави. Независимо от това с ценовите си модели не печелим всяко портфолио. На някои пазари минаваме през фази, в които нямаме успехи за дълъг период от време. Въпреки това стриктно се придържаме към собствените си правила, тъй като благодарение на това дружеството е стабилно, има устойчива дейност и е надеждно не само днес, а и за в бъдеще.“

Относно група EOS

Група EOS е един от водещите технологични финансови инвеститори и експерт в обработването на несъбрани вземания. Основната дейност на дружеството се състои в изкупуването на необезпечени и обезпечени портфейли от вземания. Със своите над 40 години опит EOS предлага на своите близо 20 000 клиента в 26 държави по целия свят интелигентни услуги за нуждите им в сферата на управлението на вземания. Ключовите ѝ целеви сектори са банковото дело, комуналните услуги, недвижимите имоти и електронната търговия. EOS има над 7 500 служители и е част от Otto Group.

Повече информация за група EOS можете да намерите на www.eos-solutions.com

Печат

НАСТРОЙКИ НА БИСКВИТКИТЕ

Използваме бисквитки на сайта си, за да направим посещението Ви възможно най-удобно. Това включва бисквитки, необходими за функционирането на сайта, такива, които се ползват само с цел анонимна статистика, бисквитки, които се ползват за настройки за комфорт, както и бисквитки, които се ползват, за да Ви предоставяме персонализирано съдържание въз основа на Вашите интереси. Сами можете да решите дали искате да разрешите ползването на бисквитки за статистика, комфорт и маркетинг. Освен това можете да промените/оттеглите съгласието си по всяко време, като щракнете върху “Промяна на настройките за бисквитките” отдолу на сайта. Допълнителна информация можете да намерите в нашата "Декларация за поверителност”.

Необходими

Използваме необходими бисквитки. Тези бисквитки са необходими за работата и основните функции на уебсайта. В частност, те гарантират функциите за сигурността на уебсайта. Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Комфорт

Ако разрешите бисквитките за комфорт, ние сме в състояние да Ви предложим по-лесна употреба на сайта ни. Ако посетите отново сайта ни, за да ползвате услугите ни, той автоматично ще разпознае, че вече сте ни посещавали и въведените от Вас данни, както и зададените от Вас настройки ще бъдат автоматично разпознати, за да не се налага да ги повтаряте. Така например по този начин няма да се налага да въвеждате потребителските си данни всеки път, а ще можете да видите въведените вече от Вас данни следващия път, като посетите уебсайта. Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Статистика

Използваме статистически бисквитки, за да подобрим офертите си и да гарантираме, че дизайнът на уебсайта ни  е основан на нуждите Ви, както и за постоянната оптимизация на уебсайта ни.

За тази цел събираме анонимизирани данни за статистика и анализ, например за да установим трафика на сайта и поведението на потребителите и да адаптираме и подобрим съдържанието си и средата в уебсайта.

Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.

Маркетинг

Използваме маркетингови бисквитки, за да Ви предложим адекватно съдържание въз основа на Вашите интереси, когато посетите уебсайта ни.

Можете да прочетете за видовете използвани от нас бисквитки тук.